
Grillujemy czyli szaszłyki własnej roboty!
Mięso przez całą noc „dojrzewało” w marynacie i dziś nabiliśmy je na patyczki. Mięso poprzekładane jest papryką zieloną i czerwoną oraz celubą pokrojoną w krążki.
Nakładając mięso i dodatki mieliśmy dużo zabawy. A oto jaki mamy efekt końcowy:
Składniki:
– mięso wieprzowe, można kupić gotowe tzn porcję gulaszową ale bez przypraw
– cebula duża
– papryka zielona i czerwona
– składniki na marynatę: oliwa, musztarda ketchup, sól, pieprz, bazylia, gorczyca biała, papryka słodka i chilli i wyciśnięty świeży czosnek. Dodatkowo jeśli lubicie: sos rybny i sok z cytryny a także szczypta imbiru – proporcje na oko.


-
Zwyczajna o wszystkim i o niczym …
-
B-e-a-utiful
-
BogusiaM
-
To Co Lubię
-
Basia
-
Anonimowy
-
Ania