INNE

Grillujemy czyli szaszłyki własnej roboty!

Pogoda jest cudna!! Żeby nie marnować dnia postanowiliśmy z TŻ zrobić grilla, na którym będą same pyszności. Kupiliśmy mięso, warzywa aby przygotować przepyszne szaszłyki.

Już wczoraj wieczorem TŻ przyrządził mięso – pokroił wieprzowinę w kostkę i zrobił marynatę (oliwę zmieszał z musztardą i ketchup, dodał sól, pieprz, bazylię, gorczycę białą, paprykę słodką i chilli i wyciśnięty świeży czosnek. Do tego dodał sos rybny i sok z cytryny a także szczyptę imbiru). Marynata dość oryginalna smakowo ale w kuchni pachniało wspaniale!

Mięso przez całą noc „dojrzewało” w marynacie i dziś nabiliśmy je na patyczki. Mięso poprzekładane jest papryką zieloną i czerwoną oraz celubą pokrojoną w krążki.

Nakładając mięso i dodatki mieliśmy dużo zabawy. A oto jaki mamy efekt końcowy:

Składniki:

– mięso wieprzowe, można kupić gotowe tzn porcję gulaszową ale bez przypraw
– cebula duża
– papryka zielona i czerwona
– składniki na marynatę: oliwa, musztarda ketchup, sól, pieprz, bazylia, gorczyca biała, papryka słodka i chilli i wyciśnięty świeży czosnek. Dodatkowo jeśli lubicie: sos rybny i sok z cytryny a także szczypta imbiru – proporcje na oko.

A co Wy preferujecie na grilla?
  • ale mi ochoty narobilas:)

  • mnaimm 🙂

  • z grilla uwielbiam kaszankę, szaszłyki i skrzydełka z kurczaka;)

  • mniam mniam ale apetycznie wyglada wszystko az mi apetytu narobilas na samą noc 🙂

  • Wszystko wygląda bardzo apetycznie 🙂

  • Anonimowy

    A ja jestem warzywożerna, więc preferowałabym w 100% warzywka z grilla 🙂 Wyszłoby to w pełni na zdrowie 😀

  • Hm, preferuję karkówkę, szaszłyki, czasem kiełbaskę – generalnie jestem mięsożerna 🙂

    zrobiłaś mi smaka 🙂

Facebook
Przeczytaj poprzedni wpis:
Gąbka celulozowa

Pisałam już o akcesoriach przydatnych każdej kobiecie: masażer z wypustkami, żelowa maska na twarz, a dziś będzie kilka słów o...

Zamknij