Olej z czarnuszki (czarnego kminku) – właściwości, zastosowanie i kosmetyki z czarnuszką

Kwiaty czarnuszki są przepięknie bladoniebieskie, czasem bywają także białe.  Jednak nie o nich będzie dzisiejszy post, a o nasionach i oleju z nich tłoczonym. Czarnuszka siewna, inaczej zwana czarnym kminkiem to jednoroczna roślina siewna o wysokości około 40-50 cm. Kwitnie w czerwcu i lipcu, a w owocach czarnuszki ( w kształcie mieszka) znajdują się małe…

Continue Reading